sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2017

Lähiöistä

Asuin lapsuuteni ja nuoruuteni lähiöissä, ensin Hannunniityssä, kunnes ensimmäisenä kouluunmenovuotenani muutimme pellon toiselle puolelle eli Itäharjulle, tarkemmin sanottuna Ylännekadulle.

Siinä syntyi tiivis yhteisö Ylännekadun ja Jaanintien lasten välille. Aina oli pihalla vilinää ja kavereita ja kovaa huutamalla sai lisää porukkaa ulos pelaamaan ja touhuamaan ;) Olin avainkaulalapsi, jonka vanhemmat olivat paljon töissä, aivan kuten lähiön muutkin lapset.

Vein nyt viikonloppuna lapseni omille nuoruuskulmilleni. Kerroin missä pelasimme pesistä, kuinka jalat jäivät jumiin tamppaustelineeseen ja mitä kautta mentiin porukalla kouluun. Nyt tuo lähiö näytti kovin hiljaiselta vaikka oli aurinkoinen lauantaipäivä.

Lähiöt ovat Turun voimavara, siellä on tilaa asua ja kasvaa ja käydä koulua. Siksi Turussa pitäisi panostaa lähiöiden kehittämiseen, niiden tasa-arvoisuuden lisäämiseen ja monimuotoisuuden tukemiseen sekä joukkoliikenteeseen. Turku voi kasvaa vain rajallisesti keskustassa, mutta lähiöissä on tilaa.

Turun SDP on tehnyt asuinalueiden kehittämisohjelman. Nyt jos koskaan tulee nostaa lähiöiden yhteisöllisyyttä, palveluiden saatavuutta, hyvää täydennysrakentamista ja toimivia joukkoliikenneyhteyksiä.

Tähän ohjelmaan pääset tutustumaan täällä.

Ei kommentteja: