perjantaina, marraskuuta 11, 2016

Skanssiin vauhtia monitoimitalostaSkanssiin tulee pikaisesti rakentaa alueen asukkaita palveleva monitoimitalo, jotta alueen rakentamiseen saadaan vauhtia. Alue uhkaa tällä hetkellä jäädä torsoksi automarkettialueeksi paikassa, joka mahdollistaisi yhden Turun edistyksellisimmistä asuinalueista.

Skanssin alueesta on kaavailtu ekologista kätevän liikkumisen kaupunginosaa yli 6000 turkulaiselle. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, että ekologisuus ja vetovoima ovat vain Skanssin katolla olevissa mehiläispesissä. Onko Turulla varaa menettää tämä sijainniltaan erinomainen asuinalue yksityisautoilulle ja pelkälle kaupalle? Vai olisiko syytä nyt pistää paukut siihen, että alue, joka sijaitsee lähellä keskustaa, nopeasti kehittyvää Kupittaata ja hyviä liikenneyhteyksiä lähtisi pikaisesti kehittymään?

Skanssin rakentuminen saisi aivan uudenlaista potkua monitoimitalon rakentamisesta. Skanssin alueen lapset käyvät yläluokkansa entisessä Kupittaan koulussa, jossa Vasaramäen koulun yläluokkien opetus tällä hetkellä toimii.  Kupittaan koulun rakennus on tullut tiensä päähän, sitä ei enää peruskorjata ja sille on pikaisesti löydyttävä korvaavat tilat. Skanssin alueelle rakennettava monitoimitalo olisi samanlainen kokonaisuus kuin Hirvensaloon rakennettava Syvälahden koulu ja Yli-Maariaan rakennettava monitoimitalo, tarjoten lapsiperheille monipuolisia palveluita päivähoidosta peruskoulun yläluokille, arjesta vapaa-aikaan.

Skanssin rakentuminen on myös merkittävä osa seudullisen joukkoliikenteen kehittymistä. Linja Raisiosta Turun läpi Kaarinaan on oleellinen alueen elinkeinoelämän ja ihmisten liikkumisen kannalta.

Skanssin monitoimitalon suunnittelu on aloitettava heti ja tavoitteena on oltava, että uusi monitoimitalo avaa ovensa syksyllä 2020.

Ei kommentteja: