tiistaina, helmikuuta 14, 2017

Hyvää ystävänpäivää - pidetään kaikki mukana!Onni, turva, läheisyys, syli, hali, ajatus, lämmin kosketus, nauru, ilo ja luottamus. Ainakin näitä kaikkia ystävyys on. Näitä ihminen tarvitsee, toivoo ja ikävöi. Niin lapsena, aikuisena kuin vanhuksena.

Hyvä yhteiskunta huolehtii, että jokainen meistä saa kokea näitä asioita, tunteita. Hyvä yhteiskunta huolehtii, että jokaisella lapsella on turvallinen syli, nuorella luotettava ystävä, aikuisella auttava käsi ja vanhus saa lämpimän kosketuksen.

Hyvinvointiyhteiskuntaa kyseenalaistetaan tällä hetkellä inhimillisyyden sijaan tehokkuudella ja taloudellisuudella. Päiväkotien hoitohenkilökuntaa vähennetään ja lapsi ei saa lohtua sitä tarvitessaan. Opettajat eivät koulussa ehdi nähdä syrjään vetäytyvää yksinäistä, perheet jätetään elämän mullistuksissa yksin ja vanhuksen hoivaan on varattu kymmenen minuuttia päivässä.

Julkisilla palveluilla on muutakin tarkoitusta kuin pitää ihmiset hengissä. Julkiset palvelut tuovat turvaa ja tekevät yhteiskunnasta inhimillisen myös niille, jotka muuten jäävät ilman toisen ihmisen läheisyyttä.

Julkiset palvelut ovat hyvinvointiyhteiskunnan mitta. Niitä minä haluan puolustaa. Siksi minä olen ehdokkaana. Ystävä en voi kaikille olla, mutta lupaan tehdä parhaani, jotta kaikki saisivat kokea miltä tuntuu luottaa toiseen ihmiseen.

Pidetään kaikki mukana!

Ei kommentteja: