tiistaina, helmikuuta 21, 2017

Asutetaan Turku tasa-arvoiseksi

Turku on uusien haasteiden edessä. Kaupungin elinkeinoelämä on vilkastunut ja osaavia työntekijöitä yritetään houkutella kaupunkiin ennennäkemättömällä innolla. Tästä makua saa vaikka kaupungin julkaisemasta hienosta videosta.

Turussa uskotaan nyt tulevaisuuteen ja siihen, että tänne muuttaa jatkossa paljon uusia osaavia tekijöitä.

Samalla, kun uskotaan tulevaisuuteen on Turusta tehtävä parempi kuin mitä se on tänään. Tällä hetkellä kaupungin eri asuinalueet ovat voimakkaasti eriytyneet toisistaan. Meillä on asuinalueita, joissa köyhyys ja syrjäytyneisyys ovat yliedustettuina, asuinalueita, joiden kouluissa yli 60% lapsista puhuu muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään ja toisaalta meillä on asuinaluita, joille toivotaan vain pienrakentamista ja omistusasuntoja.

Jos ja kun Turku nyt alkaa kasvamaan ennennäkemättömällä tavalla meidän tulee vaatia monimuotoista asuntopolitiikkaa. Asuinalueiden tasa-arvoa kehitetään joukkoliikenteellä, kouluilla, päiväkodeilla ja erilaisilla palveluilla.

Monimuotoinen asuntotuotanto ja alueiden tasa-arvon edistäminen ovat asioita, joita on pidettävä esillä ja edistettävä, kun huokuttelemme uusia asukkaita kaikkialle Turkuun. Siinäpä sitä teemaa myös kunnallisvaaleihin.

Ei kommentteja: