keskiviikkona, lokakuuta 05, 2016

Parantaako sote-uudistus turkulaisten palveluita?

Turun SDP seuraa huolestuneena Suomen hallituksen suunnitelmia koskien sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta. Vastuu kaikkien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä siirretään pois Turun kaupungilta maakunnan tasolle. Samalla palvelut avataan aiempaa laajemmin kilpailulle.

– Hallitus sanoo, että uudistusten keskeisin tavoite ovat säästöt. Paljon tärkeämpää on kuitenkin oikea-aikaisen ja tarvittavat hoidon saaminen nykyistä nopeammin. Säästöjä syntyy vain sitä kautta, jos ihmisten hoidon tarve vähenee, toteaa Turun SDP:n varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo.

Turun SDP pitää maakuntaa säästöjen kannalta liian pienenä ja kuntalaisen kannalta liian byrokraattisena sekä kankeana alueena järjestää palveluita. Turun SDP kyseenalaistaa sen, että hallituksen valitsemilla toimilla saavutettaisiin säästöjä tai parannuksia ihmisten saamiin palveluihin.

– Ihmisten hyvän hoidon kannalta on kysyttävä, miten valinnanvapauden lisäämisen ja toimintojen pilkkomisen myötä tieto tulee kulkemaan eri toimijoiden välillä, kun sitä ei pystytä nytkään hoitamaan. Parantaako uudistus aidosti esimerkiksi ennaltaehkäisevien palveluiden saatavuutta tai madaltuuko sosiaali- ja terveyspalveluiden raja-aidat, kun palveluiden tuotannon lähtökohdaksi tulee liiketoiminnallinen näkökulma ihmisten hyvinvoinnin edistämisen sijaan? kysyy Turun kaupunginvaltuutettu Piia Elo.

Ei kommentteja: