perjantaina, syyskuuta 02, 2016

Ei torjuntavoitto vaan typeryyden myöntämistä

Tänään pidettiin budjettiriihen jälkeinen tiedotustilaisuus. Samalla kerrottiin, että hallituspuolueet ovat saaneet torjuttua päivähoidon maksukorotukset. Hieno uutinen!

Päivähoitomaksujen korotukset kun oli tämän hallituksen jälleen yksi hullu esitys, joka onneksi jouduttiin perumaan, kun se olisi toiminut täysin työllisyystavoitteiden vastaisesti ja olisi lisäksi huomattavasti heikentänyt keskituloisten ostovoimaa.

Suomi tarvitsee työtä, jota tulee käyttämällä palveluita ja kuluttamalla. Jos ei ole kulutusta, ei ole työtäkään ja talous ei siitä parane.

Jos päivähoidon maksut ovat niin korkeita, että täytyy pohtia työssäkäynnin tai kotonaolon välillä kannattavuuden takia niin ollaan kyllä ojassa.

Mutta aivan turha tässä on hallituksen ilakoida maksukorotusten torppaamisella. Itsehän se niitä esitti! Ei se silloin ole mikään torjuntavoitto! Se on oman tyhmyyden myöntämistä.

Hyvä hallitus, hienoa, että jälleen kerran peruitte harkitsemattomat päätöksenne. Vielä olisi ainakin pari, joihin toivoisin muutosta: ammatillisen koulutuksen leikkaukset ja maakuntauudistus. Viisautta!

Ei kommentteja: