perjantaina, helmikuuta 05, 2016

Valtuustoryhmän puheenjohtajat hämmästelevät sote-yhtiöittämistäTurun SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Päivi Pietari ja varapuheenjohtaja Piia Elo ovat huolissaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan haluista asettaa koko sosiaali- ja terveysalan henkilöstö alttiiksi kilpailutukselle.

”Tässä vaiheessa ei tule käynnistää prosesseja kuntalaisten kaikkein tärkeimpien palveluiden yhtiöittämiselle. Nyt tulee huolehtia siitä, että miten kuntalaiset palvelunsa saavat, ei siitä, että miten Turun kaupungin käy”, toteaa ryhmän puheenjohtaja Pietari.

”Meillä ei ole vielä tietoa, että miten järjestäjät ja tuottajat tullaan kokoamaan, mutta se ei olekaan sote-uudistuksen tärkein asia, vaan tärkeintä on, että miten kuntalaisten sosiaali- ja terveyspalveluita parannetaan, hoitoketjuja sujuvoitetaan ja yhdenvertaisuus taataan. Silloin ei pidä betonoida yksittäisiä palveluja tai henkilöstöä vaan pyrkiä löytämään mahdollisimman hyvä kokonaisratkaisu ei kaupungin vaan kaupunkilaisten kannalta”, lisää Elo

Pietari ja Elo ovat huolissaan keskustelun saamasta käänteestä. ”Sen sijaan, että olisimme huolissamme kuntalaisten saamasta tasavertaisesta palvelusta ja hyvästä hoivasta, kaupungin ykköspoliitikko nostaa tikunnokkaan sen, että kuka palvelun omistaa”, naiset hämmästelevät.

”Milloin avaamme keskustelun siitä, että mikä on optimaalisin tapa järjestää mikäkin palvelu sen sijaan, että mikä sen osuus on kaupungin budjetista?”

Ei kommentteja: