tiistaina, marraskuuta 15, 2011

Kirjastosillasta


Puheeni valtuustossa 14.11.2011 Kirjastosillasta:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Keskustaa pitää kehittää siten, että siellä pystyisi pyöräilemään ja kävelemään turvallisesti ja sujuvasti. Ja sitä pitää kehittää vaikkei kuravellileikkeihin torilla nyt päästykään!

Se, että täällä asetetaan vastakkain keskustan näivettyminen ja kevyt liikenne on typerää ja lyhytnäköistä. Eikä kevyen liikenteen suhteen todellakaan pidä nyt leikkiä mitään saparostavetoa vaan olla määrätietoisia ja rohkeita.

Autoilun edistäminen ja kevyen liikenteen vastustaminen eivät ole myöskään SDP:n yleinen mielipide vaikka saattaakin olla joidenkin yksittäisten puolueen jäsenten mielipide.

Me olemme ryhmänä kuitenkin olleet hyväksymässä laajaa keskustan kehittämistä ja kevyen liikenteen kehittymistä.

Nuoret, opiskelijat ja lapsiperheet ovat innokkaita kevyen liikenteen käyttäjiä mutta samalla myös tehokkaita kuluttajia. Siksi suuresti ihmettelen näitten asioiden vastakkainasettelua!

Keskusta kehittyy vain kehittämällä, ei palauttamalla ja hylkäämällä. Se kehittyy olemalla elävä ja houkutteleva.

Mielestäni silta pitäisi rakentaa ja kevyen liikenteen yhteydet saada pikaisesti kuntoon.

Ryhmässäni esitettiin kuitenkin huolta muun muassa kaupungin taloudellisesta tilanteesta ja palveluiden turvaamisesta, jotka ainakin joillain olivat syitä vaatia asian palauttamista ja hylkäämistä.

Mutta henkilökohtaisesti olen pettynyt, että ryhmässämme ei löytynyt enemmistöä viemään tätä tärkeää yhteyttä nyt eteenpäin!

Koska keskustelu valtuustossa oli polveilevaa en käynyt kaikkia syitä kannatukselleni tässä puheessa läpi. Tärkeimpinä pidän kuitenkin kevyen liikenteen yhteyksien lisäämisen, keskustan elävöittämisen ja sen, että vaikka rahat olisi kuinka tiukalla emme silti voi museoida tätä kaupunkia. Nyt oli erinomainen tilaisuus saada jotain todellista kevyen liikenteen hyväksi, sillä tämä on erinomainen päänavaus sille.

Kuva: Turun kaupungin nettisivuilta/Pontek Oy

Ei kommentteja: