keskiviikkona, syyskuuta 28, 2011

Puheeni energiasta

Ja tässä vielä valtuustossa 26.9.2011 pitämäni puhe liittyen energiaratkaisuun:

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Olen pahoillani, että tämä valtuusto on joutunut tilanteeseen, jossa vuosikymmeniksi eteenpäin tehtävää energiaratkaisua ei tehdä kunnollisen strategisen energiapoliittisen valmistelun pohjalta vaan päätämme tästä valtavasta energiapaketista yhden vaihtoehdon selvittämisen perusteella.

Turun seutukunta on Suomen mittakaavassa niin suuri, että se tulee antamaan suuntaviivoja koko maan energiapolitiikalle. Turku linjaa nyt, että hiilineutraalius on vain haihattelua, jota ei kannata edes tavoitella.

Me teemme nyt suurta ratkaisua tulevaisuudelle ilman, että meillä olisi edes vaihtoehtoa, johon verrata. saati, että olisimme arvottaneet tämän strategisesti siten, että olisimme oikeasti valinneet tämän parhaaksi mahdolliseksi tavaksi pitää tämä kaupunki lämpimänä ja valot päällä.

Voi hyvin olla, että tämä on juuri oikea ja paras mahdollinen ratkaisu tässä ajassa ja paikassa, mutta sitähän me emme tiedä, sillä muita vaihtoehtoja ei ole edes käyty kunnolla läpi tai ainakaan meille valtuutetuille esitetty.

Olen pahoillani, että oma ryhmäni ei kaivannut tätä strategista energiapoliittista valmistelua vaan jäin yksinäiseen vähemmistöön kun teimme tämän fossiilisen päätöksen tulevaisuudestamme.

Ei kommentteja: