lauantaina, helmikuuta 07, 2009

Kansanäänestyksestä

Eilen oli taas valtuustoryhmämme kokous. Tällä kertaa aiheena oli toriparkista vaadittu kansanäänestys. Harmillisesti olimme ensin lyöneet lukkoon ryhmän kannan toriparkista ja vasta sen jälkeen aloitimme keskustelun kansanäänestyksestä. Noh, nyt mentiin näin.


Keskustelu oli vilkasta ja tällä kertaa myös äänestettiin. Me kansanäänestyksen puolesta äänestäneet jäimme valitettavasti vain vähemmistöksi. Pidän kuitenkin siitä, että tällä kertaa asiasta äänestettiin ja ryhmäpäätös syntyi demokraattisesti äänestämällä. Tämän kanssa taas eletään ja pyritään siihen, että kuntalaiset olisivat tyytyväisiä edustukselliseen demokratiaan. Toivottavasti kansanäänestyksestä säästyvät rahat suunnataan nyt kuntalaisten palveluihin eikä ainakaan uusiin konsulttipalveluihin vaikkapa toriparkin vaikutuksista.


Alan tässä jo toivoa, että pääsisimme muihin puuhiin tässä kaupungissa. Olemme taantumassa, tilanteessa, jossa jokaisen kaupungin työntekijän työsuhde on vaarassa ja palveluiden saatavuus kortilla. Nyt pitäisi alkaa keskittyä näihin pulmiin. Toki toriparkki on iso kysymys turkulaisille, sitä en kiistä, mutta pian hukumme myös muihin kysymyksiin. Kuinka saamme hoidettua lastentarhat, koulut ja terveyspalvelut kuntalaisia lähellä ja kaikkien saatavilla?


Yksi keino taantumasta selviytymiseen on investointi ja työllisyyden tukeminen. Toriparkkia en näe tässä keinona, sillä toriparkin työllistävä vaikutus alkaa toteutua vasta kolmen neljän vuoden päästä. Toivon todella, että siihen mennessä olemme taas paremmassa taloudellisessa tilanteessa. Siinä vaiheessa seisomme vain keskellä kaupunkia olevan montun reunalla vakuuttamassa äänestäjiä kunnallisvaalien kynnyksellä, että kyllä tästä hyvä tulee...

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Olet samanlainen takinkääntäjä kuin muutkin demarit, sanot yhtä ja teet toisin.

Piia Elo kirjoitti...

Toivoisin kommentointia omalla nimellä, mutta tähän vastatakseni en ole missään muualla puhunut kansanäänestyksen puolesta kuin omassa ryhmässäni.

Ryhmässämme esitin näkemykseni, että kansanäänestys tulisi järjestää. Tämä kanta ei kuitenkaan mennyt läpi kuten kirjoitin.

Takkiani en sen kummemmin ole kääntänyt, olen vain sitoutunut ryhmäpäätökseemme, joka on syntynyt demokraattisesti äänestämällä.

Useasti kokouksissa esitetään monta eri kantaa ja näistä sitten ratkotaan, mikä on ryhmämme yhteinen kanta, kanta jolla viemme päätöksiä eteenpäin.

Ryhmäpäätös on metodi, jolla SDP on päättänyt asioita ajaa. Ja tähän kaikki puolueessa mukana olevat ovat sitoutuneet.

Toki rikkomuksiakin tehdään, mutta pitää miettiä, että onko seuraava asia sitten taas sellainen johon toivoisin oman ryhmäni tuen ja onko tämä sellainen asia, jonka takia kannattaa luottamus menettää. Katsoin, että kansanäänestys ei ole sellainen asia.

Itse toriparkkiasiaa punnitsen taas erikseen.