perjantaina, tammikuuta 23, 2009

Vuosi 2008

Onpa taasen hetki vierähtänyt. Ajattelin aloittaa kertomalla uusista poliittisista kuulumisista, mutta totesin, että vuoden 2008 tilinpäätös on tehtävä ennen uusia kujeita. Blogipäivittäminen on viime aikoina ollut kovin mitäänsanomatonta eli täysin jäissä, sillä loppuvuonna elämäni mullistui ja tuo mullistus on vaikuttanut myös tähän hommaan. Mutta siis vuosi 2008

- lähti liikkeelle Venezuelassa. Tai oikeastaan lentokoneessa matkalla sinne. Aurinko paistoi, oli lämmin, seura oli loistavaa ja mieli oli rentoutunut takaisin tullessa. Loma oli siis kaikin puolin erittäin onnistunut.

Helmikuussa täytin sitten pyöreitä vuosia. Mittariin kolahti 30. Huh. Ikäkriisi karkotettiin bileissä maaliskuun alussa. Kaikki näytti kummalta, mutta kivaa oli.

Pääsiäisenä lähdettiin reissun päälle. Kööpenhaminassa oli kylmä, mutta muuten kaupunki jätti lähtemättömän vaikutuksen. Sinne pitää palata uudelleen. Onneksi se on kovin helppoa suoraan Turun kentältä.

Kööpenhaminasta tultuamme elämä alkoi mullistua. Meille olisi tulossa uutta eloa perheeseen. Jälleen kerran huh. Laskin saavani kuitenkin kunnallisvaalit alta pois. Kunnon politiikko, hoitaa perheenlisäyksetkin niin, etteivät häiritse vaaleja ja luottamustoimia. Onhan kauden vaihto hiljaisempaa aikaa...

Vapun alla käväisin Pietarissa työmatkalla. Aina yhtä ihana kaupunki, vaikka tällä kertaa yksin reissasinkin. Tai olihan minulla "Aimo" matkassa.

Toukokuun lopulla kävin Tartossa ja Vorussa edustamassa Turkua. Erittäin hyvin suunniteltu matka todella kannatti. Ainoa heikko lenkki oli ruokailu. Kasvisruokavalio ei ole jostain kumman syystä lyönyt läpi eteläisessä Virossa...

Ja heinäkuussa taas käytiin Espanjassa. Matkaseura oli jälleen mitä parhain, aurinkoa ja lämpöä riitti. Suuria yllätyksiä matka ei kuitenkaan mukanaan tuonut.

Syksy menikin sitten työhommia kokoon kasatessa ja valmistautuessa niin pikkuisen syntymään kuin kunnallisvaaleihin.

Ikäviäkin vuoden aikana sattui, sillä pari viikkoa ennen kunnallisvaaleja kuoli mummini. Hän ei ehtinyt nähdä uutta tulokasta. Veikkasi kyllä tyttöä kun kaikki muut odottivat poikaa.

Kunnallisvaaleissa saavutin henkilökohtaisen tavoitteeni, vaikka äänimäärä pieneksi jäinkin ja puolueen tulos oli suuri pettymys. Minut valittiin Turun kaupunginvaltuutetuksi 319 äänellä ja olin oman ryhmäni nuorin valtuutettu.

Marraskuun lopussa sitten tapahtuikin tähän astisen elämäni suurin juttu. Pieni prinsessa syntyi tuuhea tukka päässä sekoittaen niin vanhempiensa kuin koiraveljensäkin maailmanjärjestyksen. Muut toimet ja muu elämä sai hetkeksi väistyä ja oli aika keskittyä vain tuohon ihanuuteen.

Joulukuussa Turun sosialidemokraatit valitsivat minut kunnallisjärjestön edustajistossa edustajaksi kaupunginhallitukseen. Tämä valinta sinetöitiin tämän viikon maanantaina Turun kaupunginvaltuustossa. Olen nyt siis valtuustoryhmämme ja Turun kaupunginhallituksen kuopus, vaikken ihan eilisen teeren tyttöjä olekaan.

Vuosi 2008 oli ihmeellinen ja jää varmasti mieleen. Nyt on kuitenkin aika jo siirtyä vuoteen 2009.

Pyrin kertomaan tässä blogissa kunnallispolitiikan ihmeellisistä kiemuroista, avaamaan tehtyjä päätöksiä ja kuvailemaan politiikan teon tunnelmia. Toivottavasti onnistun tässä, vaikka välillä tuntuu, että kotona ollessani kaikki aika menee tutinmetsästykseen ja jokelteluun, eikä koneelle ehdi keskittyä.

Ei kommentteja: