sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Kesä kaikilla – onni hevosvoimilla

Olimme viettämässä helteistä kesäpäivää Ispoisten rannalla, joka on oivallinen henkireikä kaikille kesäkaupunkilaisille. Valitettavasti kaikki vain eivät tajua kunnioittaa toisten halua kauniin kesäpäivän viettoon, niiden, joilla ei ole mahdollisuutta paeta kaupungin kuumuutta ja iloita saaristosta kauempana kaupungista.

Itse vuokrasimme rannalta kanootit ajatuksissamme viettää tunti veden aalloilla liikuntahetkestä nauttien. Omat taitomme ja voimamme eivät riitä kuin tuohon tunnin ponnistukseen ja kovin pitkälle emme Pitkäsalmea päässeetkään.

Kivahan siinä oli lillua, valitettavasti välillä vain tuntui, että henkensä kaupalla. Suuret moottoriveneet vähät piittasivat vallitsevasta nopeusrajoituksesta, aiheuttamistaan aalloista tai siitä tosiseikasta, että ajaessaan tietyllä nopeudella ei heillä ole pienintäkään mahdollisuutta nähdä keulan yli eteensä mahdollisesti ajautuvia melojia tai uimareita.

Pitkäsalmen kapein pätkä ei ole kovin pitkä, ja saaristoa riittää Turun ympärillä yllin kyllin. Toivoisin, että moottoriveneiden omistajat kunnioittaisivat tätä pientä virkistysaluetta ja esittelisivät hevosvoimiaan jossain muualla, hieman väljemmillä vesillä.

Kirjoitus julkaistu hieman muokattuna Turun sanomissa 2.8.2008

Ei kommentteja: