sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Into piukassa – ja vaarassa

Tässä omakohtainen kertomus, jonka lähetin johonkin paikallislehteen mielipidekirjoituksena julkaistavaksi. Tekstiä ei kuitenkaan ole koskaan julkaistu, joten laitan sen tänne. Täällä ainakin saa julkaista kaikkea, ja vain minä itse valvon sisältöä.

Näin kesäkuumalla pitää kiinnittää erityistä huomiota koiran jaksamiseen, eivätkä pitkät kävelylenkit helteessä ole mahdollisia ja koiralle pitää kehittää muuta aktiviteettia.

Itse päätin virkistää koiramme päivää viemällä sen uimaan Ruissaloon koirien uimapaikalle, ainoalle laatuaan Turussa. Varustauduin myös itse nauttimaan uimisesta ja vedessä touhuamisesta koiran kanssa.

Perillä huomasin, että paikka oli täynnään ihmisten jättämiä roskia ”hesepapereista” viinapulloihin, lasinsiruja en onnekseni havainnut. Lisäksi ranta oli pahasti levittynyt ja pohja mahdoton paljaille varpaille, saatikka innokkaille tassuille. Päästin kuitenkin koirani kastautumaan, jotta emme olisi tehnyt turhaa reissua ja kauhulla katselin sen liukastelua rantakivissä.

Uinnin päätteeksi annoin koiran myös haistella ympäristöä ja ennen kuin huomasinkaan oli se myös löytänyt ihmisen ulostetta. Terrierimäiseen tapaansa koiramme maastoutui löytämäänsä kasaan, jonka jälkeen minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä veteen yhdessä sen kanssa ja yrittää huuhtoa suurimmat naamiot pois koiran niskasta.

Miten voi olla, että koiraveroni maksavana turkulaisena ainoa paikka, jossa voin ”laillisesti” koiraani uittaa on niin kelvottomassa kunnossa? Itse en käytä koirapuistoja ja kerään koirani jätteet, joten maksamallani haittaverolla, kuten koiraveroa voi kutsua, toivoisin saavani koiralleni edes säädyllisen uimapaikan kesähelteille.

Piia Elo ja Into

Ei kommentteja: