keskiviikkona, elokuuta 08, 2007

Melontaa, uimista ja politiikkaaEilen oli upea kesäpäivä. Olen aurinko- ja lämpöhullu, mikään ei saa minua paremmalle tuulelle kuin kirkas auringonpaiste ja lämpö.

Lounastuntisin olen ottanut tavakseni (jo huimat kaksi kertaa) istuskella hetken Teatterisillalla katselemassa maailman menoa ja imemässä kaikki mahdolliset auringonsäteet. Puoliltapäivin siinä on mukava katsella kun ihmiset tulevat uimasta, lipovat sulavia jätskejään ja jotkut ottavat turistikuvia kauniista kotikaupungistani.

Tämä on kyllä ehdoton kesäkaupunki!

Väitteeni todistaa myös töitten jälkeen tehty melontaretki. Joka kesä pitää ainakin kerran mennä luomaan itselleen kunnon vesikellot peukalontaipeeseen ja nauttia kauniista maisemista lipuen pitkin Pitkäsalmea. Pääsee aika lähelle sitä, mistä Turussa on kyse.

Siinä pääsee kyllä ikävästi myös lähelle sitä toista kyseessä olevaa kysymystä eli Itämeren huonoa vointia. Eilenkin se oli mielessä, mutta auringonpaiste piti ajatukset kuitenkin kesän ja meren hyvissä puolissa. Ja tästä asiasta olen vaahdonnut niin monesti aiemminkin.

Melontatuokion jälkeen oli vielä kiva pulahtaa Uittamon rannasta uimaan. Uimaan mennessä mietin siihen suunniteltua siltaa Hirvensaloon. Toivon todella, että sopu naapurikuntien kanssa saadaan ja saaria ei tarvitse kaavoittaa ja pilata siten tuota ihanaa rantaa, joka on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Miten minusta tuntuu, että kesän jälkeen kaikkiin ajatuksiin ja hetkiin ja kokemuksiin alkaa hiipiä politiikka taas mukaan. Oli hyvä pitää kunnon tauko tuosta kaikesta, nyt pää saa taas tulvia.

Eilen oli hallintojaostokin. Keskellä tuota aurinkoista ja ihanaa päivää. Ikäviä asioita oli taas listalla enemmän kuin laki sallii, valmistelu oli ollut erittäin huonoa ja monet asiat tuntuvat lentävän kuuta kiertävällä radalla. Siellä niitä on helpompi käsitellä, ei tule kellekään paha mieli ja kaikki saavat tehdä niin kuin itsestä kivalta tuntuu... Ainoa toivonpilkahdus asiassa on, että nyt hallintojaosto on todella laittanut pökköä pesään ja on odotettavissa kurinpalautuksia ja selkärankaisuutta myös tämän kaupungin henkilöstöpolitiikkaan. Ensi viikolla taas.


Kuva Turun Opaskartasta opaskartta.turku.fi/photos/uittamo.html

Ei kommentteja: