perjantaina, elokuuta 10, 2007

Kesähehkutus

Pakko jatkaa vielä vähän kesähehkutusta, sillä kesä on maailman paras vuodenaika. Miten helmikuun lapsi voikin olla näin kesähullu?

Tässä vielä auringon ja lämmön lisäksi pari syytä kesän parhauteen:

-mansikat, makeita, ihanaisia, sottaavia, hetkellisiä ja niin ihanan nautinnollisia torilta ostettuna suoraan purkista vaan ei koskaan hillona eikä esanssina, yök. Tänäkin kesänä olen kuluttanut niitä lukemattomia litroja.

-mustikat, hyttysten keskellä poimitut sokeripalat, joita voi käyttää sellaisenaan tai laittaa oikeastaan mihin vain höysteeksi. Tuskin parempaa pakettia luonnosta löytyy. Tänä kesänä olen poiminut kuutisen litraa näitä siniaarteita ja harmittaa, kun niitä olisi vielä niin paljon metsissä poimittavaksi. Täytyy yrittää ehtiä metsään vielä viikonlopunna.

-herneet, mahtava välipala matkapakkauksessa. Ja taas parhaimmillaan torilta.

-raparperi, kiisseli, piirakka, mehu ja oiva piilopaikka pienille eläimille.

-kukkaset, tämä kohta olisi pitänyt olla ehkä ensimmäisenä, sillä tästä hulluudesta kärsii muu perhe. Into hermoilee kun lenkki ei etene, sillä joka lenkiltä on kerättävä kukkasia ja ihasteltava niiden kauneutta. Kesäisin on myös pyrittävä siihen, että puutarha kukkii koko kesän kaikenkirjavana ja varauduttava huumaantumaan kesän tuoksusta. Onneksi kukkakausi ei pääty juhannukseen vaan edelleen voi piiloutua kukkien maailmaan.

Lisäksi kesän ykkösjuttuja ovat siis aurinko, lämpö, meri ja uiminen, joista jo aiemmin kirjoitinkin.

Tässä kesässä on vielä muutakin hyvää, sillä maanantaina aloitan uudessa haasteellisessa tehtävässä Suomi-Venäjä -seuran toiminnanjohtajana. Eipä voisi paremmin koulutus ja työkokemus kohdata kuin tuossa. Olen onnellinen.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Toivottavasti viihdyt SVS:ssa ja sijaisuudesta tulee vain alku uudelle uralle. Onnea paljon!

Esa Suominen kirjoitti...

Mahtava juttu!! Onneksi olkoon. Onhan Turussa?

Mikael Pirttis kirjoitti...

Moi!

Onneksi olkoon uuden työpaikan johdosta!