maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Rowing not drifting

Otsikko on amerikkalaisen vaihto-oppilaskouluni iskulause. Eespäin eespäin!

Olen kuullut useita arvosteluja siitä, millaista politiikkaa demarit milloinkin harjoittavat. Hienoa on ollut huomata, että politiikka herättää edelleen intohimoja ja politiikka edelleen kiinnostaa.

Samalla on kuitenkin herätelty ajatusta siitä, että demarit eivät aja tiettyjä asioita muuta kuin puheissa ja pienpuolueet tuntuvat sopivimmilta ratkaisuilta. Tämä on toki ymmärrettävää, oppositiossa olo antaa politiikassa valtuudet valittaa ja pyytää lisää. Hallituksessa joudutaan väkisinkin budjetin puitteissa noudattamaan maltillisempaa linjaa.

Se mitä taas tulee demareiden harjoittamaan politiikkaan niin voin todeta, että isoon paattiin mahtuu monta soutajaa. Suurin osa soutajista haluaa veneen menevän eteenpäin, mutta aina välillä huopaaminen tuntuu joistain parhaalta ratkaisulta. Tämä on kuitenkin oikeastaan kaikkien puolueiden ongelma, ei yksin SDP:n.

Jos vielä tätä metaforaa jatkaa niin suuren puolueen etu on kuitenkin se, että jos kaikki tosissaan soutavat niin meno on todella vauhdikasta ja maali saavutetaan nopeasti.

Ilman kielikuvia voisi siis sanoa, että suurella puolueella on paljon valtaa ja jos se valta suunnataan kohti hyvää päämäärää, tuloksia saavutetaan ja niitä saavutetaan varmasti ja nopeasti. Näin ollen oleellista äänestyspäätöstä tehdessä onkin, millaisia ihmisiä valitaan suuriin puolueisiin tekemään päätöksiä, sillä näillä puolueilla on oikeasti sanavaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia.

Nyt kaikki uurnille! Hopihopi!

1 kommentti:

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Terve,

Mainitsin sinut ja muutaman muun ehdokkaan nimeltä viime bloggauksessani ja ajattelin että on kohteliasta kertoa teille asian omaisille asiasta. Kirjoituksen luonne on "melko" haastava, joten haluat ehkä kommentoida asiaa ;).
Tervetuloa siis mastomaki.blogspot.com iin kumoamaan naurettavat väitteeni :)

V-V