maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Vaalit lähenee

Ja tunnelma tiivistyy. Nyt pitäisi viimeistään lyödä lukkoon kaikki suuret ja pienet suunnitelmat. Viime yönä jo heräsin ja aloin pohtia kaikkea, mitä en ole vielä tehnyt. Tässä on ollut viime päivinä vähän muuta, perhehuolia ja sitä kautta matkoja Pohjanmaalle. Nuo asiat tietysti myös vievät ajatukset pois vaaleista, ja toisaalta Pohjanmaalla sitä käännytystyötä vasta olisikin...

Kaupungissa on nyt vuoden alussa tapahtunut niin kummia, että en oikein ole enää varma, mikä käsi kehtoa oikein keinuttaa. Liikuntamaksut nousivat, rakennusprojekteja tehdään vaikka turhaan (aivan kuin rahaa tulvisi ovista ja ikkunoista), koulutoimelta aletaan periä vuokraa kulttuurista seinillä (todellinen kulttuuripääkaupunki) ja bussilippujen hintoja korotetaan ja ihmetellään samalla käyttäjämäärien laskua. Nyt viimeisenä lannistavana iskuna oli kyllä tuo ylioppilasteatterin kiinteistön laittaminen myyntilistalle. Joku on valmis tekemään Turussa pyyteetöntä työtä halvalla niin eiköhän siitäkin sovi rangaista. Epävarmuutta ja -reiluutta jaetaan tasaisesti kaikille.

Pakko vielä näin loppuun kommentoida kommentteja, että miksi vihreitä pidetään oikeistolaisina. Ainakin täällä Turussa he tuntuvat aina liittoutuvan oikeiston kanssa, käyvän samoissa ryhmäkokouksissa ja istuvan lautakuntapöytien oikealla puolella. Enää en ole aivan varma, että ovatko vihreät edes kestävän kehityksen kannalla, kun menivät innoissaan mukaan juuri remontoitujen toimistotilojen purkuun ja uuden rakentamiseen. Ei ainakaan minusta kovin kestävää... No joo, lopetan tämän keskustelun tähän ja toivon, että joskus Turussakin vihreät ja vasemmisto voisivat istua pöydän samalla puolen.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

No heipä hei, Piia! Kun kerran olet demari, niin sinun kannattaisi tutustua järjestösi toimintaperiaatteisiin. Turkulaiset demarit eivät huoli muiden puolueiden edustajia ryhmäkokouksiinsa. Teillä kun on ryhmäkuri ja meillä muilla ei ole. Joten koska vihreille ei löydy majapaikkaa punaisesta majatalosta, olemme pakotettuja menemään siniseen. Jonkun kanssa pitää voida neuvotella. Ei oo meidän vika...

ystävällisin terveisin vihreä kilpakumppanisi Katri Sarlund

Piia Elo kirjoitti...

Hei Katri,

Olet oikeassa, ettei samaan ryhmäkokoukseen sovikaan, ei sen silti pitäisi tarkoittaa, että ei voitaisi neuvotella lainkaan (meidän neuvottelutulokset pitää ryhmäkurin ansiosta). Kaikissa lautakunnissa on viime vuonna päätökset kääntyneet porvareiden voitoksi vihreiden ollessa vaa´ankielenä. Tämä tekee vihreistä ainakin täällä Turussa oikealle kallistuneita, vaikka yksittäiset puolueen jäsenet kannattaisivatkin toisenlaisia arvoja. Reaalipolitiikka.

Nimetön kirjoitti...

Vaalit tosiaan lähenevät. Yhtä piirrettä TS:n viime aikaisessa uutisoinnissa kyllä ihmettelen kovasti. Lehdessä on jo monta kertaa itketty, miten keskeiset turkulaiset kunnallispoliitikot ovat ehdolla eduskuntaan ja siksi mm. kaupunginhallitukseen saattaa vaalien jälkeen tulla muutoksia.

No voi kauheaa! Jos puolueiden keskeiset kunnallisvaikuttajat eivät olisi ehdokkaana eduskuntavaaleissa niin ketkä sitten?! Eikä minusta olisi yhtään huono kenenkään kannalta, vaikka joku kh:sta valittaisiin parlamenttiin. Voisi Turullekin tärkeät asiat joskus edetä jonnekin...

Nimetön kirjoitti...

Reaalipolitiikkaa on se, että sen kanssa tehdään yhteistyötä, joka yhteistyötä suostuu tekemään. Täällä se on ollut äärest vaikeata demareiden kanssa: kun halua ei demareilla ole, niin sitä ei ole. Olette lähinnä keskittyneet natkuttamaan a) keskiryhmien keskenään harjoittamasta yhteistyöstä ja b) keskiryhmien kokoomuksen kanssa harjoittamasta yhteistyöstä. Mutta mitä vaihtoehtoja meillä muka on?

Kokoomuksella on asiassa näppärä käytäntö: ne kutsuvat muita ryhmiä neuvottelmaan. Kyllä tekin voisitte joskus isompana ryhmänä soveltaa samaa tekniikkaa, jos halua olisi.

Sama tilanne on ollut muuten Tampereella: demarit ajoivat vihreät kokoomuksen syliin kun eivät suostuneet neuvottelemaan pormestariasiassa. Siihen voi vain sanoa, että sitä saa mitä tilaa.

Toistaiseksi Turussa on kuitenkin vallinnut hyvin tiivis kok-dem-akseli, muutamista linjaa rikkovista kok-keskiryhmät -päätöksistä huolimatta. Asian varmistamiseksi kannattaa vilkaista vaikka valtuuston äänestystuloksia. Hyvin nopealle selaamisella selviää, kuinka turhaa on tämä puhe kokoomuksen ja vihreiden yhteistyöstä.

Hyvää yötä toivottaen

Katri S.