maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Mahdollisuus valita - mahdollisuus vaikuttaa

Hienoa, vihdoinkin joku Vihreä tarttuu syöttiini. Kyllä se kestikin.

Harmi vain, että hän ei lähtenyt kommentoimaan, kuinka saadaan massat todella välittämään ympäristöstä, jos massat voivat huonosti? Ja jos nyt vedotaan siihen, että massat ovat flooraa ja faunaa niin eipä tässä ole enää sen jälkeen järkeä käydä tätä keskustelua.

Me ihmiset olemme tehneet valintoja, oikeita ja vääriä, nämä väärät valinnat ovat saattaneet lisätä omaa hyvinvointiamme tuhoamalla ympäristöämme. Tätä ei kuitenkaan saa pysäytettyä vain sanomalla, että nyt riittää ja käskemällä ihmisten luopua omastaan. Muutos tapahtuu siitä, että yhä useampi ihminen voi hyvin, jolloin hyvinvointi tuo mahdollisuuden valintaan. Valintaa ei tapahdu jos ei ole vaihtoehtoja.

Itselläni on ollut mahdollisuus etsiä vaihtoehtoja. Olen ollut kymmenen vuotta kasvissyöjä, olen seurannut boikottilistoja, tehnyt tietoisia ostopäätöksiä ja yrittänyt elää siten, etten turhaa rasittaisi ympäristöämme. Minulle ei kuitenkaan juolahtaisi pieneen mieleenkään ajatella, että joku joka kamppailee päivittäin ruokkiakseen lapsensa, miettisi, onko tuote eettisesti reilu.

Kyllä ympäristön hyvinvointi nykymaailmassa lähtee siitä, että ihmiset voivat hyvin ja heillä on mahdollisuus valita ja vaikuttaa.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kyynel. Olisikohan syytä aloittaa valtionvarainministeristä, joka tietäisi paljonko opiskelijat saavat tukea valtiolta? Nykyinenhän luulee opiskelijoiden saavan noin 1060 euroa kuussa.

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Terve.

Vastasin sinulle 1/3 kattavasti noin ohimennen äskeisessä bloggauksessani.
http://mastomaki.blogspot.com/2006/12/yhteiskuntavastuuta.html

En ollut aiemmin huomannut, että olit huomannut minun huomanneen sinun bloggauksesi :).