keskiviikkona, elokuuta 23, 2006

Maakunnassa tapahtuu...


On ollut jännä viikko. Ensin näin presidentin.
Se oli tosi jännää. (kuva Haka Kekäläinen)Sitten toimin ulkoministerin autonkuljettajana. Sekin oli jännää. Pelotti, että osaanko ajaakaan niin rauhallisesti. Huh. Selvisin ja kriisi Libanonissa ei jää ratkeamatta ainakaan minun takia. Kivi vierähti sydämeltä.

Mutta eilen sitten taas tapahtui jotain ei niin jännää. Valtionyhtiö Fortumilla on meneillään yhteistoimintaneuvottelut. Kaukana siitä on kuitenkin yhteistoiminta, kirjainyhdistelmä yt kun tarkoittaa nykyään jotain aivan muuta. Maakunnista taas irtisanotaan ja siirretään pääkaupunkiseudulle.

Fortum perustelee työpaikkojen siirtoa laadun parantamisella. Mutta onko pääkaupunkiseutu ainoa alue Suomessa, jossa laatua voidaan parantaa? Entäpä jos yhtiö (josta kauppa- ja teollisuusministeriö omistaa 51%) toimisi siten, kuin hallituspolitiikka edellyttää eli pyrkisi pitämään maakunnat elävinä. Mitä järkeä hallituksen on linjata mitään jos sitä ei kuitenkaan noudateta?

Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovat tavallisten työssäkävijöiden saati lapsiperheiden ulottumattomissa, kaavoitettavaksi sopiva maa alkaa loppua ja infraa on raskasta pyörittää. Miksi lisätä tätä painetta, kun suuressa Suomen maassa olisi tilaa muuallakin?

Alkaa tulla kalliiksi valtiollekin, kun sen täytyy tukien avulla yrittää pitää maakuntia pystyssä.

Ei kommentteja: