maanantaina, helmikuuta 27, 2006

Lunta lunta lunta

Lunta tuli tupaan viime yönä! Kerrankin täällä Turussakin näyttää talvelta. Mikäs sen mukavampaa.

Paitsi lumiaurat. Heräsin viime yönä kahden kolmen maissa kun ulkona jyrisi ja valot vilkkuivat silmään, sekä tietenkin tuo ihana piip piip piip, kun aura peruutteli. Tiedän, että on inhottava kävellä lahkeet lumessa ja ajaa autoa, mutta ei kai sitä keskellä yötä tarvitse tehdä??? Nyt särkee pää ja väsyttää, vielä kun naapuri alkoi kolata omaa pihaansa vähän lumiauran jälkeen. Eikö sitä voi odottaa aamuun?!

No, meillä tuo pihan siistinä pitäminen on aika paljon suuripiirteisempää, kuin muilla taloyhtiössämme. Harjataan suurimmat pois ja yritetään jättää tie valkoiseksi. En tajua, miksi se pitäisi nuolla mustaksi, pitänee kysyä naapurilta.

Mutta noista lumitöistä huolimatta olen alkanut pitää lumesta. Jotenkin Into-koiramme on saanut lumen tuntumaan kivammalta kuin ennen. Into RAKASTAA lunta! Jo sentti riittää siihen, että Into alkaa pomppia aivan kuin lunta olisi napaan asti, jänisloikka. Ja lumipallot. Mikäs sen parempaa kuin juosta hulluna ilman, että täytyy tuoda mitään takaisin. En tiedä ketään, jonka pää menisi niin pyörälle lumesta. Penkat ovat parhaita ja tiellä käveleminen ei ole vaihtoehto kun on lunta. Ei edes pohjoisessa, missä penkat ovat parimetriset... Sitten vaikka könytään etutassuilla ryömien jos ei muuten pääse eteenpäin.

Lumesta on moneksi, on palloiksi, urheilualustaksi, riemun ja päänsäryn aiheeksi sekä vyöryiksi. Ja nuo vyöryt tulivat elämääni, kun Teemu joutui vyöryyn viikko sitten. Sveitsin Alpit veivät Suomi-pojat mukanaan. Onneksi molemmat pelastuivat, vaikkakin toinen löydettiin housut kintuissa... Pahiten taisi kärsiä lumilauta ja poikien rohkeus. Minulle kerrottiin vasta, kun matka oli päättynyt ja kaikki turvallisesti kotona...

2 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Tere tulemast!

Nyt kun Hanukin lähti kaukomaille, niin hyvä saada Turustakin ajantasaista bloggausta.

Olet energiaa, btw ;) Hauska profiiliteksti.

Esa Suominen kirjoitti...

Hienoa! Linkitin sut listaani, juttuja odotellessa.